Thursday, November 1, 2012

Uhapšen bivši Đinđićev savetnik

01. 11. 2012
09:17h  
Srna, B92

Uhapšen bivši Đinđićev savetnik

Direktor preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilište Beograd" Pavle Miljković i specijalni savetnik u tom preduzeću Zoran Janjušević, uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja naneli tom preduzeću štetu od 800.000 evra.

Foto - ilustracija: Zoran Janjušević, nekadašnji savetnik Zorana Đinđića i Pavle Miljković uhapšenu su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj
Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da su akciju hapšenja izvršili pripadnici MUP-a Srbije i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.
 
Dačić je rekao da je Miljković osumnjičen da je od 1. januara 2006. do 1. januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja na teret ovog preduzeća za radove koji su izvršeni na kući u Tolstojevoj ulici broj 7 u Beogradu, čiji je vlasnik Janjušević, prenose beogradski mediji.
 
Time je preduzeću prouzrokovana šteta od 800.000 evra.
 
Janjušević je bio savetnik nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića za vezu između BIA i Vlade Srbije. Bezbednosnim pitanjima premijera počinje da se bavi pošto je tvrdio da je bio operativni radnik Službe nacionalne bezbednosti Republike Srpske, a zaposleni u Bezbednosti Republike Srpske i tamošnji mediji tvrdili su da je Janjušević bio vozač načelnika DB-a Republike Srpske. 

Vesti http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/266260/Uhapsen-bivsi-Dindicev-savetnik

Srbija Zoran Janjušević Bivši savetnik premijera Zloupotreba službenog položaja Pavle Miljković Ivica Dačić Ministar unutrašnjih poslova Brodogradilište Beograd

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.